Yleinen

Jälleen valvottu yö takana

23.01.2013, aikunihana

Ei tullut uni silmään viime yönä. Seikkailin vuoroin netin ihmeellisessä maailmassa bongaillen mitä mielenkiintoisempia askarteluopetusvideoita YouTubella – osaa olla koukuttavaa. Videoilta tuli sit napattua joitakin askarteluvinkkejä ja lisäiltyä melkoinen määrä linkkejä vinkeistä tänne blogiin. Viimeisimpänä ajattelin lisätä reseptin eräänlaisen gesson valmistukseen, koska tartuntapohjaa oon kaivannut melko useasti askarteluinnon yllättäessä. Kaikkeahan ei kannata kotonansa säilyttää. Siispä nettiä penkomaan ja löytyihän sitä resepti, tosin lontooksi, niinpä ajattelin sit suomentaa sen tänne ihan omaksi ilokseni.

Tee Se Itse gesso-/otepohjaresepti (Lähde: AJ’s Arts and Designs / http://www.ajsartsanddesigns.com/2011/01/my-homemade-gesso-recipe.html)

AJ:n mukaan reseptillä valmistettava gesso on hiukan roheempaa kuin ostotuote, mutta toimii mainiosti ja on hiottavissa kunhan muistaa käyttää hienoa hiomapaperia. Itsekseen gesso kuivuu vuorokaudessa, kuivumista voi nopeuttaa hiustenkuivaajalla tai kuumailmapuhaltimella. Ite saattaisin tyrkätä gessotut jutskat ehkä ’bout sata-asteiseen uuniin kuivumaan.

Tarvikkeemme ovat

1 osa yleisliimaa / puuliima (esim. Gascol tai Erikeeper)

2 osaa vettä

6 osaa vauvatalkkia

noin ruokalusikallinen Titaani valkoista (vesiliukoista) akryylimaalia

Ohje: kaikki ainekset tiiviskantiseen purnukkaan ja hurja sekoitus päälle, käyttäessä kannattaa mössöä ajoittain sekoitella.

Tätä olisi tarkoitus tänään kokeilla käytännössä, joskin vauvatalkin taidan korvata jauhetulla liitutaululiidulla. Järkiperäistä syytä tälle tuunaukselle en osaa antaa, muuta ois sellanen kutina, jotta saattaisi toimia liitujauhekin. Toisena motivaattorina testiin on tosin sekin seikka, että vauvatalkkia pitäisi lähteä ostamaan, eikä jaksa juuri huvittaa ja kolmanneksikin liituja löytyy iso pussillinen vaikkei mulla mitään liitutaulua ole. Saatan lisätä oman käyttökokemukseni tänne, jahkas saan projektin etenemään. Toisin sanoen, kunhan pääsen tästä tietokoneen näppäimistöltä suunnitteluvaiheesta toteutusvaiheeseen. =)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *