Yleinen

Butterkriimit ja shorteninkit sentään

25.01.2013, aikunihana

Tekisi mieli koittaa pariakin netistä bongattua reseptiä, mutta ajatus on tyssännyt siihen, ettei Suomesta saa tuota shorteningia, jota niin monessa jenkkileivonnaisreseptissä tarvittaisiin. Joku fiksu tiesi jollakin foorumilla keskustelussa kertoa, ettei voi tai margariini täysin vastaa tuota shorteningia, joka lukemani mukaan on suolaton 100% kasvirasva, voi edelleen lukemani mukaan ruskistuu herkemmin kuin tää mysteerirasva. Joku taas kehotti surutta käyttämään margista tai voita shortin sijaan, muistuttaen kuitenkin suolattoman voin valinnasta. Sit taas löytyi keskustelun pätkä, jossa eräs keskusteluun osaa ottanut oli jopa kokeillut tuon voikreemin tekemistä ja kertonut seuraavanlaisen kuorrutereseptin olleen myös englatilaiseen makuun käypää – jenkeistä ei siis tietoa, meniskö läpi vai nöyp. Eli repsetti:

a) 75g kuohkeaksi vispattua voita

b) 175g sihdattua tomusokeria (lisää puolet voihin ja sekoita tasaiseksi)

c) 1 rkl maitoa (lisää loput sokerit ja maito ja vispaa tasaiseksi)

Määrä on riittävä pienen kakun kuorruttamiseen eli jos haluaa pursotuksiakin kokeilla niin tehtävä on vähintään tuplat.

Sit pitäs muistaa vielä ”crumcoating” eli kakun ohuelti päällystäminen tuolla voikreemilla, kakku kylmään asettumaan (tämän kuorrutuksen funktiona on kuorrutuksen yhteydessä irtoilevien murusten kanssa kiukuttelu – esikuorrute kun estää murusten irtoilun ja varsinaisen kuorrutteen sotkemisen.

Luinpa jostakin, että tuo voikreemi säilyy jääkaapissa kolmekin vuorokautta hyvänä, kun taas perisuomalaisia kermakakkuja tehneenä olen saanut todeta, että koko kakku on syötävä kerralla, koska vaahdotettu kerma alkaa hyvin pian maistumaan härskiltä. Sitä paitsi kreemin kanssa kakun koristelun voisi kuvitella olevan asteen verran helpompaa kuin kermavaahdon kanssa. Tätä teoriaa tarttis päästä kokeilemaan. Joskin se tietäisi pakollista kakun tuhoamista, tosin olisihan kolme vuorokautta aikaa. Tekisköhän sitä ystispäiväksi kakun…

Ja näin jutun lopetukseksi täytyy lisätä linkki Confetti -nettikauppaan, jonka valikoimissa on Criscon Shorteningia 450 gramman pakkauksissa hintaan 9,40€ ja varastotavarana myyvät:

http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/CS23913


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *